Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

6 jan 2017
  •  
leestijd 1 minuten
ooievaar
Volgend weekend (14 en 15 januari) is de landelijke wintertelling van de ooievaars. Vorig jaar werden tijdens deze telling in totaal 750 exemplaren waargenomen, het hoogste aantal in 16 jaar.
Doel van STORK (de ooievaarsclub) en SOVON Vogelonderzoek is onder meer om inzicht te krijgen in de overwinteringsplekken van de ooievaars.
In het algemeen gaan Nederlandse ooievaars op trek. Overwinteringsgebieden liggen in Zuid-Europa en West-Afrika. Er is ook een overwinterende populatie in ons land. Vooral in zachte winters kunnen ze vrij gemakkelijk zelf hun eten bij elkaar sprokkelen. Er zijn zelfs ooievaars die het ene jaar wel op trek gaan en het andere jaar niet.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.