Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
06-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
teek

© Teek - Bron Pixabay

Het is weer oppassen geblazen voor teken. Op de website tekenradar.nl zijn de afgelopen week enorm veel beten van deze verraderlijke insecten gemeld. Volgens Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit wordt met de hogere temperaturen van dit weekend, de kans op een beet beduidend groter.
Niet alleen teken zijn nu actiever. Met het warme lenteweer gaan ook meer mensen de natuur in en lopen dus meer risico. Het gaat niet alleen om bos of heide, waar je een tekenbeet zou kunnen oplopen. Uit de tekenradar blijkt dat een derde van de beten wordt opgelopen in eigen tuin.
Vanaf 16 april is het de Week van de Teek. Traditioneel wordt dat extra aandacht gevraagd voor het gevaar van tekenbeten. Een aanzienlijk deel van deze kleine insecten is besmet met Lyme.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

teek, fenolijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.