Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 2 januari 2022

  •  
02-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
585 keer bekeken
  •  
ooievaars_op_het_nest_5e7c9dc14cee3_medium

Ooievaars

© hbrummelhuis

De zang van de veldleeuwerik, groepen kraanvogels trekken naar het zuiden en twee ooievaars klepperen op hun nest. Deze meldingen zijn zondag te horen op de Vroege Vogels Fenolijn (het nummer is 035-6711338). Verder hoor je een bijzondere waarneming van een flamingo. 

Tropische vogel 

Een luisteraar op het strand in Oostvoorne kon zijn ogen niet geloven toen hij een flamingo over zag vliegen. "Bizar! Het is de eerste dag van de winter en dan zie je zo'n tropische verschijning voorbijvliegen". Toch is het heel goed mogelijk om een flamingo in Nederland waar te nemen. Deze vogels komen namelijk niet alleen in tropische oorden voor. Zo broeden er ook verschillende soorten flamingo's net over de grens in Duitsland. 

a40ae96ab847ba5276ed1543928d66f6

Deze flamingo is gespot in de polder bij Rosmalen

© FrankBos

Bijzondere bewoners van de Biesbosch

Annemiek uit Diemen maakte een stille kanotocht door de Biesbosch. "Natuurlijk hoop je dan op een zeearend", vertelt ze, en die zag ze toen ook hoog in een boom zitten. Even later bevond Annemiek zich in de Aakvaai. Hier signaleerde ze nog een bijzondere bewoner van de Biesbosch: de bever. Op dit moment leven zo'n 300 bevers in de Biesbosch, die je in het hele gebied kunt tegenkomen.  

bever_aan_het_ontbijt_60326caf0741c_medium

Bever gefotografeerd in de Biesbosch

© Elshout-Natuurfotografie

Wil je zelf een eersteling of laatsteling doorgeven, of een hele bijzondere waarneming spreek dan de Vroege Vogels fenolijn in (het nummer is 035-6711338)!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.