Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

  •  
24-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wolf

© Fotograaf: raymonidas

Het aantal wolven in Duitsland blijft groeien. Bij onze oosterburen leven al minstens zestig roedels in het wild. Dat zijn er dertien meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van de federale dienst natuurbescherming (BfN) en het wolvenonderzoeksbureau (DBBW). Naar schatting gaat het om zo’n 160 volwassen exemplaren. Tel je de welpen mee, dan gaat het om zeker 650 wolven in totaal.

Wolf in Duitsland

Net als in Nederland was de wolf in Duitsland lange tijd uitgestorven. Begin deze eeuw stak een paartje vanuit Polen de grens over. De laatste jaren worden ook in ons land zo nu en dan wolven gesignaleerd. Zo werd ruim een week geleden nog een dier doorgereden in Overijssel.
In Duitsland zijn sinds het jaar 2000 al meer dan 140 wolven doodgereden. De laatste jaren zijn er steeds meer signalen dat er illegaal op wolven wordt gejaagd bij onze oosterburen.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

fenolijn, wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.