Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

25 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuten
landkaartje_owzijlstra

© Landkaartje - fotograaf o.w.zijlstra

De komende weken zijn er waarschijnlijk hoge aantallen van sommige vlindersoorten te zien. Dat meldt de Vlinderstichting. Het gaat bijvoorbeeld om het landkaartje, dat zijn eitjes met name op de brandnetel afzet. Zowel de eerste als de tweede generatie was al erg groot, en naar verwachting is deze nazomer ook een groot aantal derde generatie landkaartjes te zien.
 
Meer soorten zijn de komende weken nog talrijk, in derde generatie. Denk aan de kleine vuurvlinder en wellicht ook het heideblauwtje.

Nationale Nachtvlindernacht

Van de dagvlinders naar de nachtvlinders. Dit weekend is de Nationale Nachtvlindernacht . Op plekken in heel Nederland worden excursies georganiseerd. Onder meer met lichtvallen worden de nachtvlinders gelokt. De meeste soorten hebben geen felle kleur, maar een camouflagepatroon. Daardoor vallen ze ook overdag niet op wanneer ze op een boom zitten te rusten.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels Fenolijn op 035-6711338 .
 
Meer over het Feno-project bij De Natuurkalender .

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.