Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

16 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
visdief_bram.reinders

© Kleine visdief neemt een hele grote hap. Fotograaf: Bram.Reinders

Het gaat goed met de visdiefjes op het Eemmeer. Dit seizoen hebben zeker 100 paartjes zich genesteld op speciaal aangelegde broedeilandjes in het meer. Vorig jaar was dat slechts 1 paartje. 
Goed nieuws voor de visdiefjes, die het op veel plekken in ons land moeilijk hebben de laatste jaren. Zo zijn er in de Waddenzee en langs de Nederlandse kust steeds minder geschikte broedplaatsen. En in het IJsselmeer is er te weinig voedsel voor de jongen. De broedeilandjes zijn vorig jaar aangelegd door Vogelbescherming en Natuurmonumenten. Lees meer over de visdiefjes in het nieuwsbericht plus een overzicht van de sternen in Nederland. 
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.