Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

4 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
koekoek_jvbeilen.jpg

© Fotograaf: jvbeilen

Het grootste vogelevenement van het jaar begint dit weekend: De Nationale Vogelweek. In heel Nederland zijn er bijna 200 verschillende vogelexcursies. Van een vogeltelling op een Noord-Hollandse golfbaan tot een workshop vogelfotografie.
Centraal staat de koekoek, eerder al gebombardeerd tot de soort van het jaar. De laatste weken druppelden ze allemaal binnen, terug van een lange trektocht vanuit Afrika. In mei gaan ze op zoek naar pleegoudervogels, die ongemerkt de koekoek eieren moeten gaan uitbroeden.
De soorten waar dit het vaakste bij gebeurt zijn de kleine karekiet, de heggenmus, de graspieper en de witte- en gele kwikstaart.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.