Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035 - 67 11 338_20_03_2014

20 mrt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Bruine_pad.jpg

© Fotograaf: Pagie1944

Volgens de voorspelmodule Paddentrek van de Natuurkalender moet dit een goed paddentrek weekend worden. Kortom een drukke tijd voor de honderden paddenoverzetters. Lees meer in het nieuwsbericht
Jaarlijks sterven ze ook bij duizenden tijdens de tocht naar het water om zich voort te planten. Overigens overlijden de meeste niet onder de wielen van een auto. Nee, ze sterven doordat ze bij hoge snelheden door luchtdrukverschillen tegen de bodemplaat van de auto gezogen worden.
padden_donkersten
Fotograaf: donkersten

Let de komende week op de eerste bloei van de look zonder look, de berk en de akkerhoornbloem.
Ook iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar onze voicemail! 035 - 67 11 338 . Vaste fenolijners zoals Jeanette Essink, Frater Willibrordus en Hans Gartner staan hier regelmatig op de foto in de website. Wil jij hier ook met een foto staan, stuur een email met je foto, liefst met een telefoon in de hand naar: vroegevogels@vara.nl.  
 
  • Meer over Fenolijn bij De Natuurkalender
Beluister de Fenolijn:
Bron: De Natuurkalender

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.