Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035 - 67 11 338_16_08_2012

  •  
16-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De eikenprocessievlinders zijn laat dit jaar. De koele maanden juni en juli zorgden dat de ontwikkeling van de rupsen zeker met 10 dagen is vertraagd. Slechts een klein gedeelte van de vlinders is nu uitgevlogen. Verder werden deze week op veel plekken in Nederland trekkende Bonte Vliegenvangers gezien. Deze vogels komen met name uit Scandinavië, waar ze met enkele miljoenen paren broeden. Nu dalen ze af naar hun winterverblijven in Afrika.
Welke dieren en planten zijn deze week te horen op het antwoordapparaat van de Natuurkalender?  Zelfs voor de redactie is het elke week spannend. Wie belt er met wat voor waarnemingen naar onze Fenolijn? In meer dan tien jaar zijn er vele honderden bellers geweest, met vrijwel elke week ook een 'bekende'. Wie zou het deze week zijn?
De meneer uit het Groningse Nes? De mevrouw uit Koekange? De beller "uut’ America? De Frater uit de Bilt?
Op de foto één van de bekenden: Henk van der Kwaak, van de volkstuinen in Wassenaar.
Wordt ook een FN-er (Feno-menale Nederlander) en geef uw waarnemingen door naar ons antwoordapparaat 035 - 67 11 338
Wilt u hier ook met een foto staan, stuur een email met uw foto, liefst met een telefoon in de hand naar: vroegevogels(at)vara.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.