Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035 - 67 11 338_12_08_2014

  •  
12-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Steltkluut.jpg
Het lijkt een succesvol broedseizoen te worden voor steltkluten. Op verschillende plekken werden paren met jongen gezien, terwijl de afgelopen jaren het broedresultaat nul was.
In Nederland werden tussen 1990 en 2011 maximaal dertig broedparen van steltkluten per jaar geteld. Het aantal fluctueert sterk per jaar: het ene jaar kunnen het er enige tientallen zijn, het andere jaar geen. Zelden brengen de broedparen ook echt jongen groot. Dit jaar zijn in Friesland, Groningen, Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland steltkluten mét jongen waargenomen
Ook regent het leuke dwaalgasten of langstrekkers op bijvoorbeeld waarneming.nl. Zo werd er een woestijnplevier gezien bij Den Oever, een slangenarend in het Fochteloërveen en op verschillende plekken zwarte ooievaars.
Ook iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar onze voicemail! 035 - 67 11 338.
 
Meer over het Feno-project bij De Natuurkalender .
Bron: Vogelbescherming Nederland en waarneming.nl
Foto: ceesmb
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.