Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035 - 67 11 338_11_04_2013

11 apr 2013
  •  
leestijd 1 minuten
Fenolijn_mobiel_16.jpg
De lente komt heel voorzichtig op gang. Zo worden er nu steeds meer trekkende bruine kikkers en padden gemeld. En ook de tjiftjaffen en boerenzwaluwen bereiken ons land.
Vooral na dit weekend moet het gaan gebeuren voor de vlinders. Door de koude maartmaand zijn ze flink vertraagd. Ongeduldig wachten ze al weken in hun pop. Kortom let de komende dagen op dagpauwogen en gehakkelde aurelia’s en meer moois!
Ook iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar onze voicemail! 035 - 67 11 338. Vaste fenolijners zoals Jeanette Essink, Frater Willibrordus en Hans Gartner staan hier regelmatig op de foto in de website. Wil jij hier ook met een foto staan, stuur een email met je foto, liefst met een telefoon in de hand naar: vroegevogels@vara.nl. 

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.