Vroege Vogels

Fenolijn 035 - 67 11 338_10_07_2014

  •  
10-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grote_zilverreiger_04.jpg
Voor het eerst broeden er dit jaar grote zilverreigers in de Lepelaarplassen. Drie broedparen hebben een nest in het Plan Roerdomp, een gebied dat door Het Flevo-landschap is ingericht in het kader van het Beschermingsplan Moerasvogels van Vogelbescherming. 
Otte Zijlstra filmde deze grote zilverreiger in de Lepelaarsplassen in mei 2014:
Eekhoorns
Het gaat niet goed met onze inheemse eekhoorns. De populatie nam vorig jaar af ten opzichte van 2012. Dat blijkt uit cijfers van de Zoogdiervereniging en SOVON. De stand in 2013 was ongeveer 30% lager dan de gemiddelde stand van de voorgaande 18 jaren waarin gegevens zijn verzameld. Als je een dode eekhoorn vindt (bijvoorbeeld in het bos, geen verkeersslachtoffer), meld die dan bij de Zoogdiervereniging
Let de komende week op de eerste noordse glazenmaker en de eerste sleedoornpage.Ook iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar onze voicemail! 035 - 67 11 338.  Meer over het Feno-project bij De Natuurkalender .
Bron: De Natuurkalender, Zoogdiervereniging en SOVON.
Beluister de Fenolijn:
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.