Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035 - 67 11 338_03_04_2014

3 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
eiekenprocessierups_07.jpg
Zondag 30 maart kwamen de eerste eikenprocessierupsjes uit het ei. Dat is opmerkelijk vroeg. Nooit eerder gebeurde dit al in maart. Dat blijkt uit de gegevens van het Kenniscentrum Eikenprocessierups. Het komt door de recordwarmte in maart. Volgens het kenniscentrum krijgen de eerste eikenprocessierupsen al vanaf de eerste week van mei de irriterende brandharen. Vorig jaar was dat pas 12 juni.
Let de komende week op het eerste klein geaderd witje, de eerste vuurjuffer, de eerste kleine parelmoervlinder en de bloei van de wilde lijsterbes.
Ook iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar onze voicemail! 035 - 67 11 338 . Vaste fenolijners zoals Jeanette Essink, Frater Willibrordus en Hans Gartner staan hier regelmatig op de foto in de website. Wil jij hier ook met een foto staan, stuur een email met je foto, liefst met een telefoon in de hand naar: vroegevogels@vara.nl.  
 
Meer over het Feno-project bij De Natuurkalender .
Bron: Kenniscentrum Eikenprocessierups en de Natuurkalender.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.