Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035 - 67 11 338_02_05_2013

  •  
02-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fenolijn_mobiel_19.jpg
De beloofde vlinderexplosie is er nu toch gekomen. Met veel bont zandoogjes, klein geaderd witjes en koninginnenpages. En geloof het of niet, maar Koninginnedag was als vanouds een topdag voor het oranjetipje. Alsof het zo had moeten zijn.
Het oranjetipje legt haar eitjes onder andere op de planten look zonder look en pinksterbloem, waar de rupsen op gespecialiseerd zijn. De rupsen eten het zaad van deze planten die door het koude weer ook een stuk later bloeien dan de afgelopen jaren. De vlinder en de planten lijken gelijk op te lopen en dat betekent dat er volop vers zaad aanwezig zal zijn tegen de tijd dat de meeste rupsen uit het ei kruipen en beginnen te eten.
Ook iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar onze voicemail! 035 - 67 11 338 . Vaste fenolijners zoals Jeanette Essink, Frater Willibrordus en Hans Gartner staan hier regelmatig op de foto in de website. Wil jij hier ook met een foto staan, stuur een email met je foto, liefst met een telefoon in de hand naar: vroegevogels@vara.nl. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.