Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
11-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grotevos.jpg
Dit voorjaar zijn er al flink wat grote vossen gezien. En dat is opmerkelijk. Ooit was deze reuzenvlinder uit ons land verdwenen. Sinds een aantal jaar lijkt de soort zich hier weer te gaan vestigen. Op meer dan dertig plekken zijn al grote vossen gezien, een record.

Verschillen tussen de vossen

Het is een vlinderoverwinteraar, net als de kleine vos en de dagpauwoog. De belangrijkste verschillen tussen de grote en de kleine vos zijn, afgezien van de grootte, de iets lichtere kleur oranje bij de ‘grote’ en de vier vlekken op zijn voorvleugel.
De komende weken gaan de grote vossen op zoek naar een partner. De vrouwtjes gaan vervolgens op zoek naar plekken om hun eitjes af te zetten, op bijvoorbeeld wilg en iep. De afgelopen jaren is overigens nog geen voortplanting van de grote vos waargenomen.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: Vlinderstichting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.