Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

19 jan 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koolmees_30.jpg

© Fotograaf: MMGhita

De merel, de koolmees en ook de huismus kunnen zich weer in de kijker spelen. Want op 27 en 28 januari is de Nationale Tuinvogeltelling. Het is al de 15e keer dat deze populairste natuurmeting van Nederland wordt georganiseerd. Jaarlijks tellen tienduizenden mensen de vogels in hun tuin.

Tuinvogeltelling

Tot nu toe is de winter in Nederland vrij zacht. Het is de vraag wat dat betekent voor het aantal getelde vogels straks. Veel vogels kunnen nu ook op andere plekken dan in de tuin terecht voor hun maaltje. Tijdens de strenge winter in 2013 werden er tijdens de telling recordaantallen grote bonte spechten en vinken waargenomen.
Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is simpel: een half uurtje lang inventariseer je de vogels in de tuin en de resultaten meld je op www.tuinvogeltelling.nl . Met de duidelijke plaatjes is het herkennen van de vogels gemakkelijk. Iedereen kan meedoen, vooraf inschrijven is niet nodig.
De Nationale Tuinvogeltelling wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar