Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

  •  
19-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koolmees_30.jpg

© Fotograaf: MMGhita

De merel, de koolmees en ook de huismus kunnen zich weer in de kijker spelen. Want op 27 en 28 januari is de Nationale Tuinvogeltelling. Het is al de 15e keer dat deze populairste natuurmeting van Nederland wordt georganiseerd. Jaarlijks tellen tienduizenden mensen de vogels in hun tuin.

Tuinvogeltelling

Tot nu toe is de winter in Nederland vrij zacht. Het is de vraag wat dat betekent voor het aantal getelde vogels straks. Veel vogels kunnen nu ook op andere plekken dan in de tuin terecht voor hun maaltje. Tijdens de strenge winter in 2013 werden er tijdens de telling recordaantallen grote bonte spechten en vinken waargenomen.
Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is simpel: een half uurtje lang inventariseer je de vogels in de tuin en de resultaten meld je op www.tuinvogeltelling.nl . Met de duidelijke plaatjes is het herkennen van de vogels gemakkelijk. Iedereen kan meedoen, vooraf inschrijven is niet nodig.
De Nationale Tuinvogeltelling wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.