Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Felle kritiek op plan nieuwe boskap Schinveld

  •  
10-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schinveld.jpg
De actiegroep GroenFront! gaat net als 6 jaar geleden de bossen bij Schinveld weer bezetten als Defensie daar opnieuw bomen wil kappen. Dat liet GroenFront! woensdag weten in een reactie op het voornemen van Defensie voor een nieuwe bomenkap.
Ook de lokale actiegroep Stop AWACS en de provinciale Statenfractie van de SP hebben woensdag al laten weten ,,dwars voor'' te gaan liggen.
Wekenlang
Zes jaar geleden bezetten actievoerders van GroenFront! en Stop AWACS, gesteund door burgers van Schinveld en Brunssum, de bossen wekenlang om boskap te voorkomen. Uiteindelijk werd het bos ontruimd, waarbij ruim 100 mensen werden gearresteerd. GroenFront! voorziet een nieuwe opstand.
Ongehoord
Een woordvoerder van Stop AWACS noemde het voornemen van het Rijk ,,ongehoord''. Hij vreest dat meer kap meer geluidsoverlast betekent, net als 6 jaar geleden. ,,Hoe is het mogelijk dat wij zo behandeld worden?'', vroeg hij zich af.
Bron: ANP
Foto (cc) Jos van Wunnik

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.