Vroege Vogels

Fazantenjacht

  •  
06-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
schietschijf_fazant.jpg

© foto: JurgenMaassen

Vanaf half oktober al is de jacht geopend op haas, houtduif, wilde eend, konijn en fazant. Soorten die door jagers vrij bejaagd mogen worden. Deze keer kijken we naar de misstanden bij de fazantenjacht.
De fazanten die worden geschoten, zijn veelal afkomstig uit kwekerijen en worden vlak vóór de plezierjacht uitgezet. Dat uitzetten is illegaal. De fazanten worden voor vaak eerst een paar dagen in een ren gehouden in het gebied waar geknald gaat worden. Met name in particuliere bosjes in het oosten van het land wordt nogal eens een ren aangetroffen, bedoeld om fazanten in te houden vlak voordat ze voor de lol worden afgeschoten. Zuiver plezierjacht, want fazanten zijn er in het wild niet veel in Nederland. Te weinig om schade te veroorzaken.
Op de foto onder: een ren, aangetroffen in een particulier bos, vrijwel zeker bedoeld om fazanten in te houden en illegaal uit te zetten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.