Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fauna Waddenzee heeft last van licht

  •  
26-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
waddenzee_05.jpg
De gemeente Harlingen wil de duisternis terug op het Wad. 70 procent van de verlichting aan de randen van de Waddenzee schijnt niet waar ze moet schijnen en daar heeft de fauna hinder van, zo meldde de gemeente woensdag.
Veel bedrijven langs de kust hebben nog verouderde lichtinstallaties die vanaf de landzijde ,,overbodig uitstralen richting de zee''. De gemeente steekt eveneens de hand in eigen boezem: ook de openbare verlichting is daar debet aan. De komende jaren wordt die vervangen door led-verlichting. Dat gebeurt niet alleen in Harlingen, maar langs de hele waddenkust.
Led-verlichting is zuiniger in energieverbruik en vermindert lichthinder en lichtvervuiling. Bedrijven die hun huidige installaties vervangen en led-verlichting aanschaffen, kunnen subsidie krijgen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.