Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fastned verdubbelt omzet door meer elektrisch rijden

  •  
17-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
Elektrische auto opladen

© Bron: Pixabay

Fastned, bekend van de snellaadstations langs de snelweg, heeft zijn omzet in de eerste helft van dit jaar zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat had het bedrijf onder andere te danken aan de stijging van het aantal elektrische voertuigen op de weg. Bovendien opende Fastned relatief veel stations in de maanden januari tot en met juni.

Meer laadsessies

Zo steeg het aantal laadsessies met 86 procent op jaarbasis tot maar liefst 1,7 miljoen. De totale inkomsten voor het bedrijf kwamen daardoor uit op ruim 26 miljoen euro, een stijging van 108 procent. Onder de streep schreef Fastned nog wel rode cijfers, namelijk een verlies van 10,3 miljoen euro. Dat was wel minder dan de 11,4 miljoen euro van een jaar geleden.

Makkelijker opladen

Fastned opende dit jaar tot eind juni 28 nieuwe laadstations, waarmee het totaal uitkwam op 272 verspreid over zes landen. Daarmee nam het aantal snelladers toe met 259 tot 1500, waarmee er gemiddeld 5,5 snellaadpunten per station aanwezig zijn. Vorig jaar lag dat aantal op 5,1.

Gebruikers van de punten hoeven bovendien steeds minder lang te wachten tot hun voertuig is opgeladen. Dat schrijft Fastned onder meer toe aan het feit dat er meer voertuigen zijn met snellere batterijen, in combinatie met snelle laders en meer laadstations.

Verwachting voor de toekomst: nog meer elektrisch

De vooruitzichten zien er verder goed uit voor het bedrijf. Zo is de verwachting dat het aantal elektrische voertuigen de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. Fastned gaat ervan uit, op basis van cijfers van belangenclub ChargeUp Europe, dat er tegen 2030 ruim 44 miljoen elektrische voertuigen rondrijden die gebruik zullen maken van 500.000 snelladers verdeeld over stations in Europa. Het bedrijf zelf stelt zich ten doel om tegen die tijd duizend snellaadstations te hebben.

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.