Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fascinatie voor Australische vogels

  •  
17-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
9200000046891966
Kunstenaar en vogelliefhebber Jacques Grégoire komt al sinds zijn twaalfde jaar met grote regelmaat in Australië. Jarenlang schilderde hij de vogels die daar voorkomen. Enkele jaren geleden kwam hij in de Artis Bibliotheek in contact met het werk van John Gould. De Engelsman had in de 19e eeuw een standaardwerk gemaakt over de vogels van Australië. De overeenkomsten in hun werk spatte ervan af. Het idee voor een boek was geboren.
Grégoire heeft zijn hart aan Australië verpand. Hij vindt dat de natuur daar zo overweldigend is, dat je er alleen maar respect voor kunt hebben. En dan krijgt de natuur ook respect voor jou. In al die jaren dat hij er komt is hij nog nooit gebeten of ziek geworden. 
John Gould werkte jarenlang aan de zeven kloeke delen met de prachtigste afbeeldingen van de exotische vogels. De litho's die hij maakte aan de hand van schetsen en opgezette vogels werden later met de hand ingekleurd. De boeken zijn inmiddels een fortuin waard.
Jacques Grégoire gaat altijd op pad met zijn fotocamera en zijn aquarelboek. De schetsen die hij maakt in het veld werkt hij uit in schilderijen. Gefascineerd door de evolutie schildert hij de vogels in een speciale 'nat in nat' techniek die de snelle aanpassing van de natuur op klimaatverandering zichtbaar maken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.