Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Facebook voor hyena’s_18_05_2015

  •  
18-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hyena_willemth.jpg
Gevlekte hyena’s vormen het liefst sociale banden met vrienden van vrienden, net zoals mensen dat doen in sociale netwerken. Die conclusie trokken wetenschappers uit de Verenigde Staten vorige week in het wetenschappelijke tijdschrift Ecology Letters.
Sociale structuur
De wetenschappers deden 20 jaar lang onderzoek naar gevlekte hyena’s in Kenia. Ze vonden dat sociale banden tussen vrienden van vrienden van de hyena's het sterkste effect hadden op het behoud van de sociale structuur van hyena's. Die sociale banden waren zelfs nog belangrijker dan andere factoren die ook van invloed zijn op het behoud van de sociale structuur, zoals de status.
Belangrijk voor het nageslacht
Volgens onderzoeker Amiyaal Ilany is het vormen van stevige vriendschappen met vrienden van vrienden heel belangrijk om een efficiënte samenwerking mogelijk te maken. Daarmee vergroten hyena's de kans om hun genen door te geven.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.