Vroege Vogels

Extreme droogte in Kenia

  •  
06-01-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
519 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_151073.jpg
De extreme droogte in Kenia lijkt niet op te houden. In de meeste gebieden is in het regenseizoen, van oktober tot en met december weinig regen gevallen. De vooruizichten zijn ook niet erg positief. Dat zegt het hoofd van Kenia's Metreorologie. Het zal steeds lastiger om water te vinden en het komt het toerisme en de landbouw absoluut niet ten goede.
 
Kenia, Ethiopië en Somalië lijden on de de droogte: milioenen burgers hebben te maken met een tekort aan water en voedsel.
Daarnaast wordt ernergie, opgewekt uit water, bedreigd en daarmee ook de landbouw. Ongeveer driekwart van de energievoorziening van Kenia komt uit watertaangedreven turbines bij dammen. Deze zullen op een gegeven moment door de droogte geen energie kunnen opwekken.
Zelfs de dieren kunnen problemen gaan krijgen door voedselschaarste. Als drinkplaatsen opdrogen zullen dieren op andere plekken aan water moeten komen, bijvoorbeeld dichter bij steden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.