Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Expertcentrum zonne-energie TU Delft en Universiteit van Nigeria

  •  
06-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zonnep.jpg
De St. Cyprian Special Science School in het dorpje Agbani bij Nsukka in Nigeria begint het nieuwe schooljaar met elektriciteit uit zonnepanelen. Deze zijn in augustus door docenten en studenten van de TU Delft geïnstalleerd. Zij deden dat in het kader van een samenwerkingsproject van de TU Delft en de Universiteit van Nigeria Nsukka.
Het project ‘Solar Energy Nsukka’ heeft als tweeledig doel in de regio een expertcentrum over duurzame energie op te richten en de lokale school te voorzien van een duurzame en betrouwbare energievoorziening. "Een manier om elektriciteit toegankelijk te maken voor een veel groter deel van de Nigeriaanse bevolking, is door het lokaal en duurzaam op te wekken. Hoge kosten en een gebrek aan kwaliteitscontrole staan deze ontwikkeling vooralsnog in de weg.", aldus de betrokkenen bij het project. 
De TU Delft en de Universiteit van Nigeria Nsukka zijn om deze reden het samenwerkingsproject ‘Solar Energy Nsukka’ gestart. Het project heeft als doel in de regio Nsukka een expertcentrum over zonne-energie op te richten en de lokale St. Cyprians Special Science School te voorzien van zonnepanelen. Voor de Science School betekenen de zonnepanelen dat stroomstoringen tot het verleden behoren en dat er geen kosten meer zijn voor brandstof en onderhoud van de generatoren die nu worden gebruikt. “Voor de TU Delft en de Universiteit van Nigeria Nsukka leveren de panelen kennis op over hoe dergelijke zonnesystemen het beste beheerd en opgeschaald kunnen worden,” aldus onderzoeker Otto Kroesen van de TU Delft.
Bron: TU Delft
Foto (cc) cquarles
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.