Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Exotische pauwvlieg duikt op in Nederland

  •  
29-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
EENMALIG.jpg
Bericht uitgegeven door EIS-Nederland op donderdag 29 december 2011
In 2011 is de pauwvlieg voor het eerst in Nederland aangetroffen. Ben Hamers maakte een foto van het vliegje op de Kunderberg in Zuid-Limburg. De pauwvlieg is afkomstig uit Noord-Amerika en geïntroduceerd in Europa. De pauwvlieg dankt haar naam aan haar opvallende gedrag: bij verstoring steekt ze haar vleugels recht omhoog, zoals een pauw met zijn staart kan doen.
Eerste vondst
De pauwvlieg komt van oorsprong voor in Noord-Amerika, maar werd recentelijk gevonden in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Italië. In nummer 36 van Nederlandse Faunistische Mededelingen wordt de eerste vondst van dit vliegje in Nederland gemeld. In 2011 werd een exemplaar gefotografeerd op de Kunderberg in Zuid-Limburg. We verwachten dat de pauwvlieg zich de komende jaren in ons land verder zal uitbreiden.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.