Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Exotische neusbeer dwaalt rond in Breda

  •  
07-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
coati-gee2a61722_1920 neusbeer

© Pixabay

Rode neusberen leven in Zuid-Amerika en horen zeker niet thuis in de Nederlandse natuur. Toch loopt er eentje rond in Breda. "We denken dat hij ergens ontsnapt is, ze worden soms als huisdier gehouden", zegt een woordvoerster van de dierenopvang.

De neusbeer werd dinsdagavond gespot in de bomen aan de Wolfslaardreef door voorbijgangers. De dierenambulance schakelde de brandweer in. Er werden onder meer trappen en een vervoersmand ingezet om het dier te vangen, maar: "hij kan van boom naar boom, dus het is een hele onderneming".

Vangkooi

Het lukte niet om het dier te vangen, dus besloot de dierenambulance een vangkooi met valdeur te plaatsen in een andere boom, in de hoop dat de neusbeer er zelf in zou klimmen. Er werden bananen ingelegd. 

Uiteindelijk besloot de neusbeer om zelf naar beneden te klimmen, en rende toen de struiken in. Op dat moment waren de medewerkers van de dierenambulance niet meer aanwezig. 

Als het dier gevangen wordt, zal het naar het vogelrevalidatiecentrum in Zundert gaan. "Daar hebben ze betere voorzieningen en nemen ze ook uitheemse dieren op. Daarna wordt gekeken waar het beest het beste heen kan." Aangezien het een exoot is, zal een eigenaar - als die zich meldt - de juiste papieren moeten hebben om de neusbeer te mogen houden en terug te krijgen.

Bron: ANP, Brabants Dagblad

Meer over:

neusbeer, ontsnapt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.