Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Evaluatie beheer grazers Oostvaardersplassen

  •  
12-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Konik_in_Oostvaarders_03.jpg
Een commissie gaat evalueren hoe het beheer van grote grazers in de Oostvaardersplassen is uitgevoerd. Afgelopen winter kwamen er honderden dieren in het gebied om het leven omdat er onvoldoende voedsel was. Staatsbosbeheer weigerde de hongerende grazers te eten te geven, omdat er het gebied is bestempeld als 'vrije natuur'.
De commissie zal demissionair minister Gerda Verburg van LNV voor 1 november adviseren over het natuurgebied, zo maakte LNV maandag bekend.
Bij het beheer van de Oostvaardersplassen wordt een zo ongestoord mogelijke ontwikkeling van de natuur nagestreefd met zo min mogelijk menselijk ingrijpen. De commissie zal kijken hoe Staatsbosbeheer deze opdracht van LNV heeft uitgevoerd. Verder kijkt de commissie onder meer naar hoe het met de grote grazers is gesteld in vergelijking met hoefdieren in andere natuurgebieden.
De commissie komt onder leiding te staan van oud-staatssecretaris Dzsingisz Gabor. Verder bestaat deze uit wetenschappers en deskundigen op het gebied van ecologie, diergeneeskunde en dierenwelzijn.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.