Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europese elektrische auto komt op stoom

  •  
26-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektrisch-oplaadsysteem.jpg
Het Duitse BMW en het Franse PSA steken meer dan 100 miljoen euro in de gezamenlijke onderneming die onderdelen moet ontwikkelen en gaan maken voor elektrische auto's. Eind dit jaar zullen 400 mensen werken in het ontwikkelingscentrum in München en de productievestiging in het Franse Mulhouse zal werk gaan bieden aan 250 mensen.
Een jaar nadat de beide autoconcerns een intentieverklaring tekenden, hebben de plannen vaste vorm gekregen en die werden dinsdag ontvouwd.
BMW Peugeot Citroën Electrification
In 2015 moet de productie in Mulhouse van start gaan van onderdelen voor zowel de auto's van BMW als de modellen van PSA, het concern van Peugeot en Citroën. De nieuwe onderneming, BMW Peugeot Citroën Electrification, gaat onderdelen maken voor elektrische en hybride auto's, zoals batterijen, elektromotoren, elektronica en oplaadpunten.
BMW en PSA werken al geruime tijd samen bij de productie van benzinemotoren.
Bron: ANP
Foto (cc) Vattenfall

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.