Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europese diersoorten op website

  •  
14-04-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Alle wetenschappelijke namen van de Europese land- en zoetwaterdiersoorten zijn met ingang van donderdag beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk via een website. Ruim 500 experts hebben deze informatie in vijf jaar tijd bij elkaar gebracht.
Het project van de Faunae Europaea website www.faunaeur.org is ontwikkeld door het Zoölogisch Museum van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De site bevat ongeveer 230.000 namen.
Uiteindelijk bleken dat er 30 procent meer soorten in de databank te zijn opgenomen dan oorspronkelijk werd verwacht. Volgens het Zoölogisch Museum toont dat aan hoe onvolledig het inzicht in de Europese biodiversiteit was.
Fauna Europaea vervult een voortrekkersrol in het streven naar de standaardisatie van namen van diersoorten. Toekomstige versies van Fauna Europaea zullen ook de niet-wetenschappelijke namen van diersoorten voor alle Europese landen (en taalgebieden) bevatten.
Het Zoölogisch Museum van Amsterdam werkt ook aan de opzet van een EuroHUB waarin de Fauna Europaea databank wordt samengevoegd met twee andere grote Europese databanken: European Register of Marine Species en Euro+Med Plantbase. Die samenvoeging resulteert volgend jaar in de publicatie van een Species2000 Annual Checklist met bijna een miljoen soortnamen wereldwijd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.