Vroege Vogels

Europese actie tegen konijnenindustrie

  •  
23-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
konijn_in_kooi_05.jpg
In heel Europa start dit weekend een actie tegen de slechte omstandigheden in de konijnen veehouderij. Iedereen wordt opgeroepen om een email te sturen naar zijn of haar minister van landbouw. Aanleiding is dat het op 14 maart precies een jaar geleden is dat het Europees Parlement een rapport over minimumnormen voor de bescherming van konijnen in de veehouderij heeft aangenomen. Tot op heden is er met dat rapport nog niets gebeurd.
Volgens Geert Laugs van Compassion in World Farming Nederland, een van de actievoerende organisaties, leeft 99% van de konijnen die in de Europese Unie voor hun vlees gehouden in kleine, kale kooien, die zelfs voor kippen als te wreed worden gezien. In de EU is er om redenen van dierenwelzijn, een verbod van kale batterijkooien voor legkippen van kracht. In heel Europa zijn er miljoenen konijnen die onder deze omstandigheden worden gehouden.

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.