Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europeanen willen goede EU-natuurwetten

  •  
28-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grutto_lightseeker.jpg

© Fotograaf: lightseeker

Een half miljoen Europeanen heeft de Europese Commissie laten weten dat niet getornd mag worden aan de regels voor natuurbescherming. De publieksraadpleging van de Europese Commissie over de Europese regels voor natuurbescherming is de meest succesvolle openbare raadpleging in de geschiedenis van de EU.
Campagne
De Europese Commissie evalueert nut en effectiviteit van de natuurwetgeving. Meer dan 100 natuurorganisaties in heel Europa hebben het publiek de afgelopen maanden met de Stem voor Natuur campagne opgeroepen zijn stem te laten horen. Er zijn sterke aanwijzingen dat de Europese Commissie de regels onder druk van economische belangengroepen wil versoepelen. Daardoor dreigt de natuurwinst van de afgelopen decennia verloren te gaan. Het rapport van de Europese Commissie over deze 'fitness check' van de natuurwetgeving komt medio 2016, tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.