Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europeanen wil best betalen voor klimaatbeleid

  •  
18-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_296296.jpg
Europeanen willen de klimaatverandering stoppen en zijn ook bereid te betalen als de extra maatregelen geld kosten. Dat blijkt uit maandag gepresenteerd onderzoek dat TNS NIPO verrichtte in opdracht van het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP).
Volgens het onderzoek is bijvoorbeeld 70 procent van de Nederlanders bereid elke maand tien euro meer te betalen voor verplichte woningisolatie en zuiniger apparaten en een heffing op niet-duurzaam opgewekte elektriciteit. De steun voor dergelijke maatregelen die de uitstoot van onder meer het broeikasgas CO2 (kooldioxide) moeten terugdringen, blijkt in Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland en Zweden groter dan in Nederland. Voor het onderzoek werden ruim 5000 personen in zeven Europese landen benaderd.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.