Vroege Vogels

Europeanen bezorgd over milieu

  •  
29-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_107241.jpg

© vlag

Veel Europeanen maken zich zorgen om het milieu. Uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van TNS NIPO blijkt dat zeven van de tien Europeanen bang zijn dat eerst een mondiale ramp moet gebeuren, voordat de overheden actie ondernemen om de milieuproblemen op te lossen. In Nederland deelt 64 procent van de ondervraagden die angst.
Het onderzoek vond in maart plaats onder inwoners van Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Van hen ziet 59 procent het meest in een internationale aanpak om de belasting van het milieu terug te dringen. Tweederde (65 procent) denkt dat de wereld over vijftig jaar nog veilig en leefbaar zal zijn, als we nu actie ondernemen.
Ongeveer een kwart van de ondervraagde Nederlanders is van mening dat de schade aan het milieu omkeerbaar zal blijken als we pas over vijf tot tien jaar tot actie overgaan. Slechts 1 procent van alle ondervraagde Europeanen denkt dat er helemaal geen actie ondernomen hoeft te worden om milieuproblemen op te lossen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.