Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europa’s kleinste knaagdier: de dwergmuis _15_10_2015

  •  
15-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Het is het kleinste knaagdier van Europa, de dwergmuis. Met zijn 5 cm lange lichaam en even lange staart haalt hij in het gras en riet de meest acrobatische toeren uit.
In de winter gaan veel dwergmuizen dood door kou en voedselgebrek. In het voorjaar moet een betrekkelijk kleine groep dwergmuizen weer een nieuwe generatie opbouwen. De populatie dwergmuizen bereikt zo in september/oktober de maximale omvang.
Milouska Meulens gaat samen met dwergmuizenliefhebber boswachter Berco Hoegen op zoek naar dit uiterst nieuwsgierige beestje en haar kunstige nesten.  De nesten van dwergmuizen zijn karakteristiek, ongeveer zo groot en rond als een tennisbal.  De nesten worden kort gebruikt. Als de jongen het nest hebben verlaten, begint het vrouwtje weer aan een nieuw nest.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.