Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europa kiest voor strenger luchtbeleid

  •  
16-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CO2_3ab66b.jpg
Woensdag heeft de Milieucommissie van het Europees Parlement ingestemd met een ambitieuze aanscherping van de Europese luchtvervuilingswetgeving (de NEC Richtlijn). Dit is een belangrijke stap naar gezondere lucht voor alle Europeanen. Op dit moment sterven jaarlijks 482.000 Europeanen door luchtvervuiling, waaronder meer dan 10.000 Nederlanders.
Scherpere doelen
De milieucommissie boog zich over een voorstel van de Europese Commissie omtrent de zogenaamde nationale emissieplafonds, die aangeven hoeveel luchtvervuiling landen mogen uitstoten. Vanaf 2025 en 2030 zullen scherpere emissiedoelen worden gesteld voor onder andere stikstof, fijnstof, ammonia, kwik en andere schadelijke emissies.
Vermindering zorgkosten
De verbetering van luchtkwaliteit is niet alleen goed voor mens en natuur, maar vermindert ook de zorgkosten.
Zitting
In september of oktober volgt een zitting van het Europees Parlement waarin officieel wordt gestemd voor het nieuwe voorstel. Als dit voorstel wordt aangenomen, zal Nederland strengere maatregelen moeten nemen om uitstoot van verkeer, industrie en landbouw te verminderen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.