Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europa investeert in dierenleed

  •  
18-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kip_38.jpg
Met financiële steun van lidstaten van de Europese Unie, investeren internationale banken en kredietverzekeraars in agrarische bedrijven die niet voldoen aan EU-wetgeving voor dierenwelzijn. Dat is de conclusie van een rapport van de internationale dierenwelzijnsorganisaties Humane Society International, Compassion in World Farming en VIER VOETERS.
Kratten en batterijkooien
In de afgelopen jaren heeft de EU vooruitgang geboekt bij het verbeteren van dierenwelzijnsnormen. Zo is het gebruik van bepaalde systemen in lidstaten verboden, zoals de kale batterijkooi voor leghennen en de bewegingsbeperkende kratten voor zwangere zeugen. Deze vooruitgang moet elders worden aangemoedigd, en mag zeker niet worden ondermijnd door de EU-investeringen.
Muyuan Foodstuff
Dit blijkt echter wel te gebeuren. In het rapport wordt bijvoorbeeld beschreven dat de Chinese varkenshouderij Muyuan Foodstuff bijna 30 miljoen US$ aan investeringen ontving, terwijl de meerderheid van de zeugen in kratten gehouden wordt. Dergelijke intensieve veehouderijsystemen voorkomen dat dieren hun ledematen volledig kunnen strekken, laat staan lopen, nestelen of het vertonen van ander belangrijk natuurlijk gedrag.
Bron: vier-voeters.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.