Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europa in de ban van de vrachtfiets

  •  
05-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrachtfiets.jpg
Fietsen naar je werk... of fietsen vóór je werk? Dat laatste lijkt de sportieve realiteit te worden: steeds meer bedrijven zetten vrachtfietsers in. Uit onderzoek van ‘Cycle Logistics’ blijkt dat de vrachtfiets in Europa veel voordelen biedt ten opzichte van de bestel- of vrachtwagen. Het is zelfs mogelijk om een kwart van de goederen in de stad op rendabele wijze te vervoeren met een stevig paar fietsbenen. En dat aandeel kan nog verder toenemen.
Goederentransport maakt een groot deel uit van het totale wegverkeer in binnensteden. Vaak tot 50 procent in grote steden, met uitschieters tot 90 procent in metropolen zoals Londen en Parijs. De laatste kilometer van het transport is het duurste en meest vervuilende deel van de rit. De bestuurder moet veel remmen, versnellen en stilstaan, wat het brandstofverbruik én de snelheid niet ten goede komt.
Lees meer op:  duurzaamnieuws.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.