Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europa helpt met oplossing sterfte bruinvissen

  •  
03-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bruinvis_04.jpg
Europa gaat Nederland helpen met het oplossen van de sterfte onder bruinvissen. Dat heeft eurocommissaris Joe Borg (Visserij) donderdag in Vlissingen toegezegd aan minister Gerda Verburg (Visserij). Borg was op bezoek bij Verburg om in Zeeland naar de visserij en haar problemen te kijken.
Sinds november zijn bijna tweehonderd dode bruinvissen aangespoeld op de Nederlandse kust. Minister Verburg krijgt komende week de resultaten van een onderzoek daarover. Dat stuurt ze direct naar Borg. Die heeft toegezegd verder onderzoek te doen naar de sterfte en maatregelen te nemen om het verder te voorkomen.
Vorige week kwam het Nederlands Forensisch Instituut met een onderzoek waaruit blijkt dat de bruinvissen gewond raken door draaiende scheepsschroeven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.