Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europa dichterbij gentechvrije landbouw

  •  
30-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
monsanto.jpeg
Jaren van weerstand en verzet tegen de gentechgewassen van biotechbedrijf Monsanto werpen hun vruchten af; de multinational laat weten niet langer actief gentechgewassen te promoten in Europa.
Spanje
Woordvoerder Brandon Mitchener zegt dit in een interview met het Deense Investigative Reporting Danmark. Boeren, consumenten en politici willen gentech niet en daarom gaat het bedrijf alleen verder met het verkopen van gemanipuleerde zaden in Spanje, Portugal en Tsjechië, waar volgens Monsanto het klimaat iets opener is voor gentech.
Problemen
Greenpeace voert in Nederland, Europa en en wereldwijd al ruim 15 jaar campagne tegen genetische manipulatie in de landbouw, omdat het tot grote problemen leidt voor milieu en biodiversiteit en veel boeren die het toepassen in de problemen brengt.
Bron: Greenpeace.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.