Vroege Vogels

EU wil dat stille auto's toch geluid maken

  •    •  
29-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
081222_hybrid_plugin_439x293.jpg
Stille elektrische voertuigen zullen toch een vorm van geluid moeten voortbrengen. Europees Commissaris Günter Verheugen (Industrie) heeft dat geantwoord op schriftelijke vragen van de Belgische Europarlementariër Ivo Belet. Dat schrijft de krant Het Belang van Limburg, dinsdag.
Volgens de christendemocraat Belet gebeuren relatief veel ongelukken met hybride voertuigen omdat weggebruikers ze niet horen aankomen.
Ook de Europese Commissie is zich bewust van ,,potentiële veiligheidsrisico's als 'stille' voertuigen zoals hybride of elektrische auto's niet tijdig worden opgemerkt door voetgangers en andere kwetsbare weggebruikers'', schrijft Verheugen.
Een werkgroep gaat een geluidssysteem ontwikkelen waarmee weggebruikers ,,zich een goed oordeel kunnen vormen over de plaats, de rijrichting en de snelheid van een voertuig om gevaar te vermijden'', aldus de eurocommissaris.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.