Vroege Vogels

EU steekt miljoenen in olifanten en boomsoorten

  •  
14-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olifant_65.jpg
De Europese Unie trekt 1 miljoen euro uit om de Afrikaanse olifant te beschermen en 7 miljoen om zeldzame boomsoorten wereldwijd duurzaam te beheren. Met het geld moet stroperij en illegale handel in hout en ivoor worden bestreden.
EU-milieucommissaris Karmenu Vella beargumenteerd de miljoenen: "Het is tijd om internationale afspraken om te zetten in actie en een duurzame toekomst te garanderen voor de Afrikaanse olifant en bossen wereldwijd."

Steun

Met het geld worden 25 hout exporterende landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika gesteund, evenals de 37 landen waar de Afrikaanse olifant voorkomt. De besteding is in handen van het secretariaat van CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of wild fauna and flora) en UNEP, de milieuorganisatie van de VN. Op de CITES-lijst staan meer dan negenhonderd boomsoorten waarvan het hout in veel gevallen erg waardevol is.
Bron: ANP

Meer over:

boomsoort, olifant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.