Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

EU sluit delen Atlantische Oceaan voor bodemvisserij

  •  
15-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
187 keer bekeken
  •  
swarm-g563ffaafb_1920 school vissen

© joakant via Pixabay

Op tientallen plaatsen voor de Europese Atlantische kust zijn vissers met vistuig dat over de zeebodem sleept niet langer welkom. De Europese Commissie heeft de wateren voor deze vissers gesloten, om vis en ander onderwaterleven daar te beschermen.

Bodemvisserij

De vissers mogen niet langer hun bodemnetten uitgooien in 87 kwetsbare gebieden langs de kust van Ierland, Frankrijk, Spanje en Portugal. Het gaat om zones waar de oceaan tussen de 400 en 800 meter diep is. Bodemvisserij in dieper water is in die delen van de Atlantische Oceaan al sinds 2016 verboden.

Herstel 

De commissie sluit hiermee in totaal 16.419 vierkante kilometer zee voor de visvangst. Deze maatregel beschermt 57 broze ecosystemen en moet onder meer bedreigde koudwaterkoraalriffen helpen te herstellen. 

Beperking voor vissers 

Tegelijkertijd zitten de nieuwe regels vissers zo min mogelijk in de weg, stelt verantwoordelijk Eurocommissaris Virginijus Sinkevicius. "Dit is onze plicht jegens onze samenleving, de toekomstige generaties en in het bijzonder hen die hun brood verdienen met wat de zee biedt".

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.