Vroege Vogels

EU sleept Polen voor rechter vanwege kap oerbos

  •  
13-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Oerbos - niet hergebruiken

© Bron: AFP

De Europese Commissie start een rechtzaak tegen Polen omdat het land onvoldoende doet om Bialowieza, het oudste bos van Europa, te beschermen. De EU wil zo Polen dwingen te stoppen met de kap.
Het oerbos is een UNESCO werelderfgoed en is beschermd door de Europese wetgeving. Ondanks waarschuwingen van de Europese Commissie en UNESCO is er een grootschalige houtkap bezig in het bos.

Houtkap

Polen beweert dat de kap nodig is in verband met een schorskeverplaag en vindt bescherming van het bos niet nodig. Verschillende natuurorganisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds, protesteren al meer dan een jaar tegen de houtkap. Ook vanuit Poolse natuurbeschermingsorganisaties is de protest tegen de kap van het oerbos groot. Duizenden mensen protesteerden in Warschau en in het bos worden velmachines geblokkeerd.  Het Wereld Natuur Fonds juicht de beslissing van de commissie toe.

Best bewaarde ecosysteem

Het Bialowieza bos is het best bewaarde bos-ecosysteem van Europa. Naast de grootste populatie bizons van Europa leven ook verscheidene bedreigde diersoorten in het oerbos.
Bron: WNF

Meer over:

oerbos, kap, białowieza
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

annekegenis
annekegenis14 jul. 2017 - 16:51

We hopen maar dat er snel een einde aan kan komen ...Hoe stop je die mensen ? Ze negeren tot nog toe allerlei protesten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.