Vroege Vogels

EU-parlement: stop stierengevechtensubsidie

  •    •  
29-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2dfdc491a8.jpg
Europese subsidies mogen niet worden gebruikt om stieren te fokken die worden ingezet bij stierengevechten. Dat oordeel sprak het Europees Parlement woensdag uit in Straatsburg.
Petitie
In een Europese richtlijn staat dat dieren niet onnodig mogen lijden. Bijna dertigduizend mensen hadden een petitie ondertekend om te stoppen met EU-subsidies die bijdragen aan stierenvechten. “Een mooie dag voor alle Europeanen die om een betere behandeling van dieren vragen”, reageert EU-parlementariër Bas Eickhout (GroenLinks).
Gevolgen
De Europese ministers van Financiën gaan in overleg met het parlement om te kijken wat voor gevolgen het oordeel van het parlement heeft voor de EU-begroting van volgend jaar.
Ouderwets
Bij PETA knallen de kurken na het bekend worden van dit nieuws, meldt de dierenbeschermingsorganisatie. “Er is jarenlang campagne gevoerd om dit ouderwetse spektakel, waarin duizenden stieren op trage wijze worden gemarteld en gedood, te beëindigen”, schrijft PETA in een reactie. “Stieren martelen voor vermaak hoort thuis in de Middeleeuwen, niet in de 21e eeuw.”
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.