Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

EU oneens over vissen Middellandse Zee

  •  
20-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_125666.jpg
De vangst van tonijn, inktvissen, sardientjes en andere vissen in Middellandse Zee blijft voorlopig vrij. Ministers van Zuid-Europese landen blokkeerden dinsdag opnieuw EU-maatregelen om de vangst te beperken.
De Europese Commissie had voorgesteld om bepaalde drijfnetten en kleine mazen te verbieden. Bijvoorbeeld sardientjes zouden minstens 20 centimeter moeten zijn bij de vangst.
De maatregelen, waarover ministers al twee jaar steggelen, moeten de bedreigde visstand in de Middellandse Zee beschermen. Anders dan voor de Noordzee, gelden voor deze zee geen maximumhoeveelheden voor de vangst.
Breekpunt was dinsdag vooral het beoogde verbod op bepaalde drijfnetten, zo meldde de EU. Minister Veerman steunde het voorstel van de Europese Commissie wel, zei hij na afloop van de vergadering.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.