Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

EU neemt binnendringende diersoorten in het vizier

  •  
25-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lieveheersbeestjes.jpg
De EU overweegt een waarschuwingssysteem, extra grenscontroles en eventuele bestrijding van diersoorten die Europa binnendringen. Sommige nieuwkomers zijn een bedreiging voor de inheemse diersoorten, aldus de Europese Commissie dinsdag.
Zo verspreidt een Aziatisch lieveheersbeestje zich de laatste jaren snel over Nederland en andere EU-landen. De soort blijkt een dodelijke bedreiging voor inheemse lieveheersbeestjes.
,,Alleen als we deze onwelkome gasten aanpakken, kunnen we het verlies aan biodiversiteit een halt toeroepen'', waarschuwt EU-commissaris Stavros Dimas (Milieu). ,,Omdat de dieren zich snel verspreiden over meerdere landen, moeten de landen wel gecoördineerd samenwerken.''
Hij wil in 2010 formele voorstellen doen aan de EU-landen en het Europees Parlement. De zogeheten invasieve soorten kosten de Europese economie volgens hem zo'n 12 miljard euro per jaar.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.