Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

EU moet optreden tegen gruwelijk stierenfestival

  •  
12-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Toro_Jubilo.jpg

© Wikimedia Commons. José Ibañez from Madrid, España.

Tijdens een jaarlijkse Spaanse 'feest' wordt een jonge stier op het marktplein vastgebonden aan een paal en worden de hoorns van het dier met chemicaliën in brand gestoken. Vervolgens wordt de stier losgelaten en opgejaagd tot hij na een lange doodsstrijd overlijdt. De Partij voor de Dieren  eist  dat Europa haar verantwoordelijkheid neemt en Spanje oproept om te stoppen met dit horror-festival Toro de Jubilo.
Excuus
"Europa verschuilt zich vaak achter het excuus dat het geen wetgeving mag maken over tradities. Dat wil nog niet zeggen dat het de andere kant op mag kijken bij onbeschrijfelijk gruwelijke evenementen als Toro de Jubilo. Een land aanspreken op dit soort misstanden is een must als de EU serieus wil volhouden een waardengemeenschap te zijn," aldus Hazekamp.
Geen EU-subsidies voor festival
De Partij voor de Dieren wil verder de garantie dat er geen EU-subsidies worden gebruikt voor festivals waarbij stieren worden mishandeld. "Het Europees Parlement heeft zich onlangs uitgesproken tegen het subsidiëren van het fokken van stieren voor de stierenvechtindustrie. We willen de garantie dat Europese landbouwsubsidies ook niet ten goede komen aan Spaanse gruwelfestivals als Toro de Jubilo," aldus de Partij voor de Dieren.
Bron: Partij voor de Dieren
Afbeelding:  Wikimedia Commons. José Ibañez. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.