Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'EU moet Oostenrijks verbod op circusdieren bekijken'

  •  
29-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
circusolifant.jpg
De Europese Commissie moet onderzoeken of het verbod in Oostenrijk tegen circussen met wilde dieren wel past binnen de EU-regels. Europees Ombudsman P. Nikiforos Diamandouros heeft dat maandag gezegd in reactie op een klacht van de European Circus Association.
In Oostenrijk bestaat sinds enkele jaren een verbod op circussen die wilde dieren gebruiken in hun voorstellingen. Oostenrijk wil hiermee het welzijn van de dieren beschermen. Maar volgens de European Circus Assiociation is het verbod in strijd met het vrije verkeer van diensten in de EU.
De Europese Commissie had aanvankelijk willen optreden tegen de Oostenrijkse maatregel. Ze zag daar later van af omdat zij het verbod beschouwde als een zaak voor de nationale autoriteiten. Maar volgens de ombudsman moet de commissie ook rekening houden met haar rol als toezichthouder op het vrije dienstenverkeer.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.