Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

EU-landen moeten meer doen om natuur te beschermen

  •  
13-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
EU_23.jpg
De EU-lidstaten moeten meer doen om kwetsbare plant- en diersoorten en hun leefomgeving te beschermen. Dat blijkt uit een rapport dat de Europese Commissie maandag heeft gepubliceerd.
Volgens EU-wetgeving genieten meer dan 1150 plant- en diersoorten en tweehonderd types leefomgeving (habitattypes) bescherming. Uit het rapport, dat de periode 2001-2006 bestrijkt, blijkt dat veel habitattypes bedreigd worden. Graslanden, wetlands en kusthabitats staan het meest onder druk. Dat komt door het verdwijnen van traditionele landbouwmethodes, de ontwikkeling van het toerisme en de klimaatverandering.
Het goede nieuws is dat bepaalde grote, tot de verbeelding sprekende diersoorten, zoals de wolf, de bever en de otter, weer voorzichtig lijken terug te keren in hun oorspronkelijke leefgebieden.
Europees Commissaris Stavros Dimas (Milieu) noemde het ,,te vroeg om ons zelf een schouderklopje te geven''. Wel is hij ervan overtuigd dat ,,we de terugloop van de biodiversiteit in Europa tot staan zullen brengen''. Maar dat zal volgens hem ,,nog veel tijd en grote inspanningen vergen''.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.