Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Essent ontvangt alternatief plan kolencentrale

  •  
27-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kolencentrale_02.jpg
Onder de naam 'Eemsheaven' biedt Greenpeace Essent vandaag een alternatieve bestemming aan voor de vervuilende kolencentrale die het bedrijf bouwt in de Eemshaven. Essent-directeur Peter Terium liet onlangs in een interview in de Pers weten dat de energiegigant met de kennis van nu de kolencentrale nooit zou hebben gebouwd. Reden voor Greenpeace om haar achterban te vragen een nieuwe bestemming van dit half voltooide bouwwerk te verzinnen.
Schone energie
"Essent zit in een lastig parket", aldus Rolf Schipper, campagneleider klimaat en energie. "De bouw van de grootste, meest vervuilende kolencentrale van Nederland is al gestart, maar de weerstand tegen kolencentrales groeit en het produceren van kolenstroom wordt steeds duurder. Bij nader inzien had het bedrijf zijn geld beter gelijk in schone energie kunnen steken."
Creatieve ideeën
Greenpeace riep haar achterban via Twitter op met ideeën te komen voor een alternatieve bestemming voor de kolencentrale in aanbouw. De leukste en creatiefste ideeen vormen samen het ontwerp voor 'Eemsheaven', een recreatief centrum voor positieve en schone energie. Schipper: "In een moderne en duurzame energievoorziening is geen plaats voor ouderwetse, vervuilende kolencentrales. Dat weet Essent ook. Onder het motto 'Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald' bieden we Essent dan ook graag de mogelijkheid uit dit project te stappen, zodat het bedrijf zich kan richten op de technologien van de toekomst: zon- en windenergie."
Bron: Greenpeace

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.